13-10-2021

NTO: Intenzivirana promocija Crne Gore na tržištu Mađarske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) učestvuje na Around The World Live Roadshow-u, koji se održava od 12. do 15.oktobra u Mađarskoj. Kroz prezentacije, radionice i nagradne igre ponuda destinacije se predstavlja turističkoj privredi Mađarske u četri grada i to Đeru, Budmpešti, Debrecinu i Segedinu.


Foto: NTO

Kako su kazali iz NTO, učešće na mađarskom roadshow-u prilika je da se poveća vidljivost i prisustvo Crne Gore kao turističke destinacije u Mađarskoj i da se uspostave novi kontakti sa turističkim agencijama i turoperatorima sa ovog tržišta. Aktivnosti imaju za cilj veću zastupljenost crnogorske ponude u njihovim programima putovanja.

"Prezentacijama prisustvuje preko sto agencija i turoperatora, među kojima su neki od najznačajnijih sa tržišta Mađarske: IBUSZ, OTP Travel, Fehérvár Travel, Malév AirTours, Atlantic Travel, Bono Travel Agency, STA, Unlimited Travel, Globe Center Travel Agency, Zseppelin Tour Operator, Adria Tours, Ardelean Tours, Mauri, Invia.hu, Mettravel, Coral Tours, East-West Travel Agency, United 4 Bonafini Bindair; Unitravel Tour Operator, 1000Út; Green Travel, Vista Travel Agency, Haris Travel, TravelGoo, BCD Travel i drugi", navodi se u saopštenju.

U okviru posjete Budimpešti, direktorica NTO dr Ana Tripković Marković je održala sastanak sa direktoricom programa Nacionalne turističke agencije Mađarske, dr Martom Fazekas.

"Sastanku su takođe prisustvovali: rukovodilac za tržišta Zapadne Evrope, Mediterana i Latinske Amerike, gospođa Zsuzsa Szegner, rukovodilac za tržišta jugoistočne Evrope i sektora za razvoj turizma, gospodin Ivan Ljubinković i savjetnica direktorice NTO, mr Anisa Murić. Takođe, održan je sastanak sa predstavnicima Ambasade Crne Gore u Mađarskoj", kazali su iz NTO.

Pored njih, na mađarskom roadshow-u svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, i Tivta, kao i HG Montenegro Stars.

"Tržište Mađarske ima značajan potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju imajući u vidu dobru avio povezanost sa ovim tržištem, posredstvom niskobudžetne mađarske avio kompanije Wizz Air koja leti na relaciji Budimpešta – Podgorica", ocijenjuju u saopštenju.

Kako su napomenuli, događaj Around The World Live Roadshow, koji je namijenjen uvezivanju turističkih agencija i turoperatora sa potencijalnim destinacijama, organizovan je od strane globalnog udruženja i marketinške agencije AVIAREPS, koja radi na umrežavanju avio-kompanija, hotela, turističkih agencija, turoperatora i turističkih destinacija.

"Na ovom B2B događaju, učestvuju i turističke organizacije Kipra, Jamajke, Sejšelskih ostrva i Hrvatske, te poznati hotelski brendovi poput Intercity Hotel, Marriot International i Falkensteiner", kazali su iz NTO.