31-03-2020

Numanović: Donešene mjere imaju za cilj zaštitu zdravlja nacije u najširem kontekstu

Predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Suad Numanović rekao je da se nalazimo u situaciji vanredne opasnosti te da donešene mjere imaju isključivo za cilj zaštitu zdravlja nacije u najširem kontekstu.

Numanović: Donešene mjere imaju za cilj zaštitu zdravlja nacije u najširem kontekstu | Radio Televizija Budva

Foto: Vijesti

"Ovih dana, kada se nasa država suočava sa velikim izazovom borbe sa CoVID-19 virusom, važnije je nego ikada pratiti preporuke Vlade i Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti. Građani moraju da razumiju da se nalazimo u situaciji vanredne opasnosti te da donešene mjere imaju isključivo za cilj zaštitu zdravlja nacije u najširem kontekstu. Ipak, kao ljekar svjestan sam činjenice koliko je važno u ovim trenucima podržati započetu akciju sa nacionalnog i lokalnog nivoa u smislu očuvanja mentalnog zdravlja svih gradjana Crne Gore, budući da je ovo specifičan režim životnog ritma na koji gradjani nijesu navikli. Mentalno zdravlje predstavlja stanje blagostanja u kojem svaka osoba ostvaruje svoj potencijal i nosi se sa svakodnevnim stresom života", rekao je Numanović.

Kaže da je zato važno da svi budemo svjesni da su ovo privremene mjere tokom čijeg trajanja je važno da vodimo računa i o mentalnom zdravlju kako bi se izborili sa stresom koji neminovno nameće situacija suočavanja sa globalnom prijetnjom.

"Zato uz zahvalnost gradjanima na do sada podržanim mjerama poziv za dalju odgovornost i disciplinu jer ovu pošast moramo zajedničkim snagama svi zajedno da rješavamo jer ovaj problem neće nam riješiti niko sa strane", kazao je Numanović.

Izvor: Vijesti