13-02-2023

NVO Grupa građana Bu2: Danas tribina o rodnoj ravnopravnosti „Tvojih pet minuta“

NVO "Grupa građana Bu2" organizuje tribinu "Tvojih pet minuta", sa ciljem pokretanja pitanja rodne ravnopravnostiu Budvi. Tribina će se održati danas sa početkom od 12 časova u velikoj sali SO Budva.


Foto: NVO Grupa građana BU2

NVO "Grupa građana Bu2" ove godine predstaviće se javnosti sa projektom "Tvojih 5 minuta".

"Cilj projekta je da u Budvi pokrenemo pitanje rodne ravnopravnosti, kroz niz aktivnosti u koje će trajati dva mjeseca i da otvorimo dijalog o potrebi kreiranja lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost, kancelarija za prevenciju nasilja u porodici i pružanje psihosocijalne pomoći žrtvama nasilja", saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Kako navode, zamišljeno kao mjesto susreta i mjesto dijaloga, "Tvojih pet minuta" će okupiti značajan broj eminentnih intelektualki, javnih djelatnica, umjetnica i političarki.

"Na tribini će između ostalih svoje učešće uzeti Maja Vukićević potpredsjednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Danijela Došljak, voditeljka Radija Budva Aleksandra Pavićević, magistrica za ljudske resurse, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Crne Gore Milijana Vukotić Jelušić, Dragana Kažanegra Stanišić diplomirana ekonomistkinja i odbornica u lokalnoj skupštini Opštine Budva, magistricom dramskih i audiovizuelnih umjetnosti glumica, portparolka DNP Crne Gore Jovana Todorović", saopšteno je iz NVO "Grupa građana Bu2".