11-10-2023

NVO Puževa kućica organizuje dvnodnevnu obuku iz oblasti prava osoba sa invaliditetom u Kolašinu

Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju ,,Puževa kućica” Budva, poziva predstavnike medija i nevladinih organizacija za učešće na obuci o pravima lica sa invaliditetom u skladu sa Konvencijom UN-a i antidiskriminatorskim zakonodavstvom.


Foto: Arhiva

Kako ističu iz NVO "Puževa kućica" u saopštenju, obuka za 15 učesnika će se održati 21. i 22. oktobra u hotelu “Bianca” u Kolašinu, u okviru projekta “Jesmo li ravnopravni i jednaki”.

"Cilj održavanja obuke je povećanje obima znanja predstavnika medija i nevladinih organizacija o pravima lica sa invaliditetom u skladu sa Konvencijom UN-a o pravima lica sa invaliditetom i antidiskriminatorskim zakonodavstvom i mehanizmima zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije", navodi se u saopšenju.

Ističu da Nevladina organizacija Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju ,,Puževa kućica" Budva u partnerstvu sa NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju-Mojkovac”, sprovodi projekat ,,Jesmo li ravnopravni i jednaki?" u oblasti zaštite lica sa invaliditetom, po javnom konkursu „Recimo NE diskriminaciji lica sa invaliditetom“ za finansiranje projekata nevladinih organizacija koji doprinose zaštiti lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti.

Projekat finansira Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

Prijave za učešće na obuci možete poslati putem mejla na adresu puzevakucica@t-com.me.

"Smještaj učesnika, ishrana i putni troškovi su obezbjeđeni od strane organizatora obuke.

U nadi da ćete prepoznati značaj obuke za poboljšanje položaja lica sa invaliditetom i djece sa smetnjama u razvoju, bićemo Vam zahvalni da svoje prijave pošaljete do 17. oktobra", zaključuje se u saopštenju.