23-06-2023

NVO Serdar organizuje kulturno-umjetničko veče „Vidovdan između istorije i predanja“

U organizaciji NVO Serdar, i uz blagoslov oca Petra Cerovića i podršku Crkvene opštine Bečići i Akademije znanja, u utorak, 27. juna sa početkom u 20h u parohijskom domu crkve Svetog Tome u Bečićima održaće se kulturno-umjetničko veče na temu Vidovdana.


Foto: NVO Serdar

Kako su kazali iz NVO Serdar, osnovni cilj predavanja je afirmacija istorije kao nauke i značaja Vidovdana kroz istoriju.

"U sklopu večeri održaće se i promocija knjige istaknutog pisca Radomira Puca Dragićevića, metohijskog stradalnika i stihotvorca nesvakdašnjeg dara, koji je ovih dana obradovao ljubitelje i poštovaoce rodoljubive poezije jubilarnom desetom po redu zbirkom pjesama pod nazivom „Vidovdane evo nas ponovo“. Radomir Puco Dragićević je počeo da piše pjesme u ranoj mladosti. Objavljene knjige: „Kosti greje zemlja Metohije“, „Metohijski bezgrobnici“, „Od pepela spomenici“, „Krvavi tragovi“, „Ubijeni pragovi“, „Metohijo sretni sina“, „Ne prati me sa suzama“, „Pokrite me sa pepelom“ i „Zakletva“. U sklopu večeri prisutnima će uz strune gusala obratiti narodni guslar Nikola Krivokapić", saopštili su organizatori.