06-09-2023

Objavljen Javni poziv za prethodnu konsultaciju u vezi sa rebalansom budžeta Opštine Budva

Sekretarijat za finansije Opštine Budva upućuje Javni poziv za prethodnu konsultaciju kojim se obavještavaju građani, mjesne zajednice, nevladine organizacije, organi lokalne uprave i privredna društva i ustanove čiji je osnivač Opština, državni organi i službe, pravna lica, preduzetnici i ostali zainteresovani subjekti da dostave predloge i stavove u vezi sa donošenjem Odluke o izmjeni odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu (rebalans budžeta).


Foto: Arhiva/portal RTV Budva

Sekretarijat za finansije, kao obradivač Odluke o izmjeni odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu (rebalans budžeta), a u skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postupku prethodnog konsultovanja (period prije izrade samog nacrta odluke) obavještava subjekte učešća da svoje predloge i stavove mogu izraziti dostavljanjem istih u pisanoj formi putem pošte, na adresu Sekretarijat za finansije Opštine Budva, Trg sunca br.3, kancelarija br. 42; putem e-mail adrese marko.vujovic@budva.me Period predviden za prijem predloga i stavova u postupku prethodnog konsultovanja traje od 7. do 18. septembra 2023. godine.

"Sekretarijat za finansije je dužan da obradi podatke prikupljene u postupku prethodnog konsultovanja i sačini izvještaj o rezultatima prethodnog konsultovanja, do 22. septembra, a isti će biti objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me i oglasnoj table Opštine Budva dana 25.09.2023.godine. Sekretarijat za finansije prilikom sačinjavanja Nacrta Odluke o izmjeni odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu (rebalans budžeta) razmatra i podatke iz Izvještaja o rezultatima prethodnog konsultovanja, ukoliko bude sugestija i predloga. Javni poziv i obavještenje o pokretanju postupka za prethodnu konsultaciju je objavljen preko lokalnog javnog emitera RTV Budva, na internet adresi opštine www.budva.me i na oglasnoj tabli Opštine Budva od 7. do 18. septembra 2023.godine", navodi se u tekstu Javnog poziva.