11-10-2022

Odbojkaši Budve sjutra dočekuju Luneburg u prvom kolu CEV Kupa

Nakon što su eliminisani od austrijske Zadruge u prvom kolu Lige šampiona, odbojkaši Budve nastavljaju takmičenje u CEV Kupu, a prvi protivnik će im biti njemački Luneburg. Dvije ekipe sastaće se sjutra u Sportskom centru "Župa" u Tivtu od 18 časova.


Foto: OSCG

Uoči prve utakmice CEV kupa, u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Crne Gore, trener Budve Miloš Marković istakao je da njegovi izabranici za protivnika imaju jako kvalitetnu ekipu koja u svojim redovima ima više internacionalaca, uglavnom Amerikanaca i Kanađana.

S tim u vezi, kako je rekao, sigurno je da gostima pripada uloga favorita.

"Zadovoljan sam odrađenim u dosadašnjem periodu, kao i činjenicom da je zdravstveni bilten povoljan. Vjerujem da ćemo rasterećeni rezultatskog pritiska pružiti dobru partiju i na taj način pokušati da iznenadimo favorizovanog protivnika. Ostaje žal što, kao i prethodne sezone, nijesmo u prilici da kao domaćini odigramo u Mediteranskom sportskom centru (prvenstvo u boksu), već ćemo prvu utakmicu odigrati u Tivtu. Siguran sam da će publika biti u prilici da uživa u dobroj odbojci", izjavio je Marković.

Revanš je na programu 19. oktobra od 19 časova, a prije toga, već narednog vikenda, Budvu očekuje početak domaćeg šampionata. Tim iz našeg grada ove sezone brani titule osvojene u ligi i Kupu Crne Gore.


M.S./Odbojka.me