01-01-2024

Odbojkašice Budve i Mediterana na spisku za pripreme U20 reprezentacije

Selektor Mladen Miladinović odredio je spisak odbojkašica za pripreme U20 ženske reprezentacije Crne Gore. Među igračicama koje je selektor pozvao za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo do 20 godina nalaze se i četiri odbojkašice iz Budve.


Foto: OSCG

Od Budvanki na pripreme su pozvane Staša Mitrović i Viktorija Čoković iz OK Budva i Jovana Kovačević i Vanja Matunović iz OK Mediteran.

Prva runda Zonskih kvalifikacija odigraće se od 23. do 27. januara u Ankari, a naša selekcija igraće u grupi B sa Srbijom i Grčkom, dok će se u grupi A takmičiti Turska, Rumunija i Kosovo.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz obije grupe izboriće plasman u polufinale, a samo pobjednik turnira plasiraće se na prvenstvo Evrope.

Plasman na U20 Evropsko prvenstvo iz 1. runde Zonske kvalifikacija, izboriće pet pobjednika turnira.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2024.godine.

U20 Evropsko prvenstvo 2024 u konkurenciji juniorki, igračice do 20 godina (2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 12. januar u hotelu “Verde” u Podgorici, a selektor Miladinović očekuje 16 odbojkašica:

Na spisku reprezentativki su još:

TEHNIČARI:

Viktoria Đukić (Budućnost volley)

Staša Krivokapić (Galeb Liko Soho Group)

PRIMAČI SERVISA:

Lara Jovović (Herceg Novi)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

Anastasija Anđelić (Akademija)

Darja Popović (Budućnost volley)

SREDNJI BLOKERI:

Milena Ćetković (Budućnost volley)

Lana Rakočević (Budućnost volley)

Aleksandra Davidović (Budućnost volley)

KOREKTOR:

Kristina Božović (Luka Bar)

LIBERA:

Ksenija Krunić (Akademija)

Milica Veličković (Jedinstvo)


(Odbojka.me/M.S.)