18-03-2023

Odbojkašice Mediterana pobijedile Akademiju, ostaju u borbi za opstanak

Odbojkašice Mediterana uspjele su da upišu pobjedu u EPCG Superligi nakon dugog niza bez trijumfa. One su sinoć u Sportskom centru "Rea" u Budvi bile bolje od tivatske Akademije rezultatom 3:1 u susretu 17. kola.


Pobjeda protiv favoritkinja na domaćem terenu, Foto: OK Mediteran

Prvi set pripao je gošćama sa 25:23, da bi budvanske odbojkašice uspjele da osvoje naredna tri. Izabranicama Predraga Ćorluke drugi set pripao je rezultatom 25:20, a u naredna dva bile su još ubjedljivije. Treći su osvojile sa 25:13, a četvrti sa 25:15.

U ekipi Mediterana najefikasnija je bila Vanja Matunović sa 17, dok je Anastasija Kovačević upisala jedan poen manje. Kod gošći iz Tivta sa 15 poena istakla je Majda Čakar.

Ćorluka: Vremena za slavlje nema, još dosta borbe do samog kraja

Trener Ćorluka u izjavi za naš portal ističe da su odbojkašice ostvarile jako bitnu pobjedu.

"Od početka prvenstva imali smo dvije pobjede i niz negativnih rezultata. Već duži period smo u dobrom treningu i u dobrom dijelu izgubljenih utakmica zaslužili smo mnogo bolji rezultat. Pobjeda protiv Akademije dolazi u pravom momentu i donosi nam određeno olakšanje u borbi za opstanak. Naše djevojke su u prošlom kolu protiv Budućnosti odigrale dobar meč ali nažalost izgubile, međutim u utakmici sa Akademijom bilo je bitno zadržati taj nivo igre za koji sam bio siguran da će nam biti dovoljan za novu pobjedu. Naravno uz veliku energiju i želju, s obzirom da smo bili u nezavidnoj situaciji. Vremena za slavlje nema, jer naravno ništa još nije gotovo. Očekuje nas u poslednjem kolu gostovanje Jedinstvu, moramo ispratiti i rezultate direktnog konkurenta Gimnazijalca, tako da nas očekuje još dosta borbe do samog kraja", rekao je šef stručnog štaba OK Mediteran.


Podrška sa tribina, Foto: OK Mediteran

Mediteran je sinoćnjim trijumfom upisao treću pobjedu u sezoni, a u posljednjem kolu domaćeg šampionata ekipa će gostovati Jedinstvu u Bijelom Polju. U borbi za opstanak budvanskom timu je glavni konkurent Gimnazijalac iz Kotora.

Herceg Novi, Galeb, Luka Bar i Albatros u plej-ofu

Akademija, Budućnost, Morača i Jedinstvo već su osigurali opstanak, a o tome ko će osigurati status superligaša i u narednoj sezoni odlučuju Mediteran i Gimnazijalac.

Preostala četiri duela 17. kola na programu su danas. Luka Bar i Morača sastaće se od 17 časova, a sat kasnije snage će odmjeriti Herceg Novi i Jedinstvo i Gimnazijalac i Galeb. Duel Budućnosti i Albatrosa zakazan je za 19 sati i 30 minuta.

Herceg Novi ubjedljiv je lider šampionata sa maksimalnih 16 pobjeda i bez izgubljenog seta. U zoni plej-ofa su još Galeb sa 40, Luka Bar sa 37 i Albatros, gradski rival prvoplasirane ekipe, sa 36 bodova. Pomenuta četiri tima su sigurni akteri doigravanja za titulu.


M.S.