26-10-2023

Odgođeno suđenje Vesni Medenici i njenom sinu Milošu

U podgoričkom Višem sudu, odgođeno je suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim okrivljenima.


Vesna Medenica sa advokatima (Foto: RTCG)

Pretres je odgođen zbog zdravstvenih razloga člana porodice jednog od okrivljenih u ovom postupku Petra Milutinovića.

Nakon što je konstatovano da nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje pretresa, branilac Miloša Medenice, Stefan Jovanović kazao je da su njegov branjenik ali i ostali okrivljeni, određeni period nezakonito proveli u pritvoru.

Miloš Medenica je, kaže Jovanović, rješenje o produženju pritvora koje je donijeto u septembru, primio tek 19. oktobra što znači da je kako kaže, bez ikakvog papira i zakonakog osnova u tom periodu bio u pritvoru.

Advokat Marjana Bevenje, Miljan Knežević, saopštio je da su između dva glavna pretresa dobili dvije odluke Ustavnog suda kojima je ukinuto rješenje o produženju pritvora, da je nakon toga Apelacioni sud donio tri odluke kojima se ukidaju odluke iz maja i jula o produženju pritvora i predmet vraća na prvostepeno postupanje. Knežević ističe da je vijeće Višeg suda ignorisalo ukidne razloge i odbilo da postupi po rješenjima iako je u njima navedeno da razlozi za produženje pritvora nijesu dovoljni, jasni i ubjedljivi. Zbog svega, Knežević je zamolio sud da uzme u obzir 5 odluka Ustavnog i Apelacionog suda kao i ukidne razloge.

Suđenje će biti nastavljeno 16. novembra.



(Portal RTCG)