24-04-2021

Odgovor Demokratama: Izvlačenjem iz konteksta i malicioznim napadima upravo branite DPS

Iz Kabineta predsjednika opštine Budva stigao je odgovor na saopštenje Demokrata koji prenosimo integralno.

Odgovor Demokratama: Izvlačenjem iz konteksta i malicioznim napadima upravo branite DPS | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Poštovana gospodo iz Demokrata, sa velikom pažnjom smo pročitali
vaše saopštenje za javnost i prosto nam je nevjerovatno da ste tako brižljivo uvažili netačne informacije koje je plasirao jedan opskurni medij u većinskom vlasništvu Mila Đukanovića. Posebno imajući u vidu da se radi o čovjeku koji je tokom svoje trodecenijske vladavine nanio previše zla Budvi.

Pomenućemo samo Sveti Stefan i tu ćemo se zaustaviti, jer smo valjda zajedno podržali mještane u njihovim pravednim zahtjevima? Ili to ne smatrate u ovom trenutku važnim, tačnije važnijim od čuvanja tekovina i zaostavština DPS koja se najočiglednije vidi upravo u jednom beskrajnom krugu korupcije sa kojom su se svakodnevno suočavali građani Crne Gore bez obzira na vjeru i naciju.

I umjesto da se krene sa demontažom tog nakaradnog sistema, vi ste zabrinuti za imidž Mila Đukanovića i kompanije koja je ekonomski potpuno devastirala ovu državu. Da li je to razlog zbog kojih ste naprasno odustali od tužilačkih zakona pa sada prebacujete lopticu u naše dvorište ili ste se jednostavno prepoznali u tim papirima?

Svojim saopštenjem vršite negaciju korumpiranosti sistema DPS što je suprotno zdravoj logici i saznanju svakog građanina Crne Gore.

Zar je moguće da saopštavate da ovaj bivši režim nije korumpiran i da su brojni privrednici bili primoravani da plaćaju reket kriminalnoj hobotnici zvanoj DPS. Izvlačenjem iz konteksta i malicioznim napadima upravo branite DPS i izgleda da ponuda da se uđe u koaliciju u Nikšiću nakon izbora nije slučajna.

Umjesto napada na mene lično, bolje bi bilo da ste prihvatili poziv da zajedno sa mnom posjetite zemlje regiona i da zajedno pokušamo da spasimo turističku sezonu. A takođe ne bi škodilo da ste otišli u Jasenovac i poklonili se sjenama žrtvama fašizma s obzirom da ste kao i ja dobili poziv na koji se niste odazvali.

Što se tiče funkcionisanja koalicije, potpuno ste u pravu ali je nevjerovatno sa koliko licemjerja zaboravljate da napomenete da je kašnjenje usvajanja budžeta rezultat vaših opstrukcija, kao i kašnjenje plana investicija.

I naravno, moramo dodati da se ista priča ponavlja kao tačno prije godinu dana kada ste isto ovo radili, jer vam je i tada bio draži DPS na vlasti nego koalicija koju predvodi Marko Bato Carević.

Pošto toliko brinete o interesu grada, moramo da naglasimo da se interes grada nikako ne poklapa sa interesima DPS a građani su svoj jasan odgovor dali 30.08 pa ukoliko vam se ne dopada taj izbor i ukoliko tražite način da izigrate volju i povjerenje građana, molimo vas da to uradite ovoga puta direktnije kako bi napokon spale sve maske.

Ovim saopštenjem ste poslali jasnu poruku kako funkcionišu vaši koalicioni dogovori, na žalost, tako će biti izgleda i u Nikšiću a vjerovatno je trebalo poslati i neku poruku biračima u Herceg Novom.

Iskustva privrednika koji su posao mogli da završe samo ukoliko plate procenat je javna tajna i mislimo da ste toga i te kako svjesni, samo nam nije jasno šta ste ovim saopštenjem htjeli da postignete osim što ste se javnosti preporučili kao advokati korumpirane hobotnice DPS i izvršili negaciju kriminalnog ekonomskog modela bivšeg režima.