02-04-2024

Odličan nastup mlađih kategorija KK Bu2 Stars u Sarajevu

Mlađe selekcije Košarkaškog kluba „Bu2 Stars” ostavili su odlične rezultate na međunarodnom turniru „Basket Cup” koji je održan u Sarajevu od 28. do 31. marta.


Foto: KK Bu2 Stars

U konkurenciji 2011. godišta budvanski košarkaši su, poslije osvojenog prvog mjesta u grupi i pobjede u polufinalnom susretu, u finalu izgubili KK Radivoljica iz Slovenije, čime su zauzeli drugo mjesto i zaslužili srebrnu medalju.

Selekcija 2010. godišta nakon prvog mjesta u teškoj grupi, u četrvtfinalu je izgubila od prošlogodišnjeg osvajača turnira ekipe Maribora.

"U utakmici koja je od strane organizatora turnira okarakterisana kao najbolja utakmica u poslednje dvije-tri godine turnira, sa svim onim što je sama utakmica donijela - puno prelijepih poteza, rezultatske neizvjesnosti, preokreta, adrenalinskih trenutaka... poenima u poslednjoj sekundi, ekipa Maribora je pobijedila 67-65 i spriječila našu ekipu da napravi podvig i plasira se u polufinale", kazali su iz KK Bu2 Stars.

Iz budvanskog kluba su saopštili da su nastupom u Sarajevu oduševili brojne skaute koji su prisustvovali turniru.

"Od par značajnih ljudi iz svijeta košarke dobili smo pozivnice da u narednom periodu budemo njihovi gosti na turnirima u Beogradu, Portorožu i Bolonji, što predstavlja ogromnu satisfakciju za veliki rad i trud koji smo uložili u prethodnom periodu. Jedna lijepa reklama kako za naš klub, tako i za grad Budvu i državu Crnu Goru", kazali su iz KK Bu2 Stars.



Na međunarodnom turniru „Basket Cup” učestvovalo je 147 ekipa sa preko 1.700 košarkaša, uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije, a na takmičenju su nastupili i pojedini klubovi iz Italije.

Košarkaši „Bu2 Starsa” bili su jedini predstavnik Crne Gore na ovom turniru.