18-12-2019

Određen pritvor osumnjičenom za izazivanje nesreće na Brajićima

Tivćaninu S.D. određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u nedjelju, na putu Podgorica Budva u mjestu Brajići izazvao saobraćajnu u kojoj su život izgubili Marko Lazarević (20) i Miljan Bobičić (19) dok su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede.

Određen pritvor osumnjičenom za izazivanje nesreće na Brajićima | Radio Televizija Budva

S.D. se tereti za krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

Podsjećamo, Lazarević i Bobičić su poginuli kada je automobil u kome su se nalazili izletio sa kolovoza, probio bankinu i završio u provaliji pored magistrale Podgorica – Budva u mjestu Brajići.

Pored Lazarevića i Bobičića u automobilu su bili i njihovi drugovi Ilija Jevrić (18), Dragan Bulatović (20) i Jovan Boljević (20) koji su teško povrijeđeni.

Petorica mladića iz Podgorice su u nedjelju krenuli na fudbalsku utakmicu da bodre ekipu Budućnosti u Radanovićima, u meču protiv FK Grbalj.

Preliminarni podaci ukazuju da je do nesreće došlo kada je Boljević, koji je bio za volanom ,,pežoa 207“, vozilom zakačio ,,pasat“ tivatskih registarskih oznaka koji se kretao ispred, nakon čega je sletio sa puta i survao se u provaliju neposredno nakon izlaska iz tunela.

Tokom uviđaja koji je odradila budvanska policija, na ,,pasatu“ tivatskih tablica su konstatovana i evidentirana oštećenja, dok se ,,pežo“ potpuno smrskan zaustavio na jednoj litici.