14-09-2020

Održan Big Game Fishing: Budvanima titula

Osmi Big Game Fishing održan je u Herceg Novom od 10. do 12. septembra. Novski Škver postao je mjesto okupljanja ljubitelja ribolova iz Crne Gore, regiona ali i inostranstva, koji su tokom tri dana manifestacije okušali svoju sreću i borili se za vrijedne nagradne, piše portal FosMedia.


Foto: portal FosMedia

Pogledajte kako je izgledalo trodnevno takmičenje, kakav je bio ulov i ko je pobjednik ove sportsko turističke manifestacije:


Video: FosMedia

Nakon svečanog otvaranja u srijedu uveče, takmičari su spremno zakoračili u prvi takmičarski dan. Četvrtak na Škveru počeo je užurbanije nego inače a tačno u 08:00 sati čak 23 ekipe su se na sudijin znak otisnule u pravu morsku avanturu. Peca se 12 milja od obale a cilj je uloviti što veću ribu poštujući sljedeća pravila kada je u pitanju težina: pušta se svaka tuna ispod 15 kg, sabljarka ispod 10 kg, trup i arbakor ispod pet kilograma a ribe poput iglana i lampuge ispod tri kilograma.

Iako su takmičari zračili optimizmom, prvi dan je obilježen samo jednim ulovom. Najviše sreće je imala ekipa „Tehnomedia“ iz Zaječara na čijoj se udici našla lampuga teška šest kilograma.

Drugi dan bio je znatno uspješniji pa su se na Škver takmičari vratili sa čak pet ulova – četiri tune i jedna sabljarka. Članovi posade Miyes Budva su imali najviše sreće pa su na Škver došli sa dvije tune. Prva je bila teška 67,9 kg a druga 62,4 kg. To je ekipi koju čine Dejan Božović i Joko Popović iz Budve donijelo 912,45 bodova. Slobodan Kavaja sa broda Porto Budva ulovio je tunu tešku 43,5 kg što mu je donijelo 261,54 boda. Sa ulovom su se vratili i članovi posade ‘’Pik Tuna’’ sa ulovom teškim 42 kilograma što im je donijelo 252,54 boda dok je ekipa “Boka hils” ulovila tunu tešku 31,2 kg koja im je donijela 187,68 bodova.

Tokom trećeg dana bilo je još ulova, no prednost sui dalje zadržali Budvani ize ekipe “Miyes Budva” koji su ubjedljivi pobjednici ovog takmičenja. Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe „TFT Ćale“ i „Euro Con“, dok je najveselija ekipa Kristifor iv Max dobila vikend u hotelu „Lighthouse“.

Organizatori takmičenja su Big game fishing klub i Savez za sportski ribolov Crne Gore.