23-09-2015

Održana NATO tribina u Budvi

Danas je u Akademiji znanja u Budvi održana tribina o značaju ulaska Crne Gore u NATO savez.

Održana NATO tribina u Budvi | Radio Televizija Budva

Učesnici u diskusiji bili su ministar prosvjete Predrag Bošković, Nj.E. Ambasador Republike Slovačke u Crnoj Gori František Lipka, predstavnica političke partije Ujedinjena reformaska akcija Božena Jelešić, komandant kontingenta Vojske Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu potpukovnik Igor Knežević, dekan Fakulteta za biznis i turizam prof. dr Rade Ratković i predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore dr Savo Kentera.

Pred punom salom građana, prisutne je u ime domaćina pozdravio predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović istakavši da se ulaskom u NATO savez beneficije za Budvu mogu posmatrati sa bezbjedonosnog i ekonomskog aspekta, jer turisti očekuju i putuju u bezbjedne i sigurne destinacije, a istovremeno članstvo garantuje direktne strane investicije koje Budvi i Crnoj Gori treba da donesu finansijski prosperitet.Pitanja koja su najviše interesovala građane bila su usmjerena na podatke o turističkom razvoju, porastu krupnih investicionih ulaganja i primjere pozitivnih iskustava zemalja članica nakon priključenja NATO savezu.

Današnja tribina realizovana je u okviru projekta “Speaking tour“ koju organizuju Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, Višegradska grupa, Ambasada Slovačke u Crnoj Gori i jedinica lokalne samouprave.Opširnije u prilogu Jasne Bezarević: