29-09-2020

Održana XVII Crnogorska konferencija o kontroli pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore organizovalo je XVII Crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja pod nazivom "Mladi kao ciljna grupa duvanske industrije".


Foto: CDPR

Učesnici XVII Crnogorske konferencije o kontroli pušenja, koju je
otvorio direktor Instituta za bolesti djece KCCG u Podgorici
dr Saša Radović su bili: Dr Tanja Drinčić Nenezić, Klinika za bolesti srca KCCG sa predavanjem "Zastupljenost pušenja među mladima u Crnoj Gori", Dr Dimitrije Rovčanin, Klinika za bolesti srca KCCG sa predavanjem "Uticaj duvanskih kompanija na mlade i zakonska regulativa u Crnoj Gori" i Dr Ivan Krgović, specijalista dječje i adolescentne psihijatrije, Institut za bolesti djece KCCG sa predavanjem "Nikotinska zavisnost kod djece i mladih".

"Podsjećamo, novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda stupio je na snagu 14. avgusta prošle godine, dok je stari Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je važio do donošenja ovog, donesen prije više od šesnaest godina,
tj 10. avgusta 2004. godine sa izmjenama i dopunama iz juna 2011., jula 2012. i januara 2016. godine", napomenuli su iz CDPR.