09-09-2014

Oduzeti pištolj, alat koji služi za obijanje vozila i marihuana

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Br su pregledom tri lica i vozila u kojem su se nalazila pronašli i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu, manju količinu marihuane i alat koji može biti zloupotrijebljen za obijanje vozila.

Oduzeti pištolj, alat koji služi za obijanje vozila i marihuana | Radio Televizija Budva

Naime, službenici CB Bar su, 05. septembra 2014, godine, oko 04,00 časova, u Bulevaru IV Crnogorske proleterske brigade, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo „Renault Laguna“, kojim je upravljao J.M. (22) iz Budve, a u kojem su se kao saputnci nalazili I.D. (34) iz Beograda – Republika Srbija i V.R. (25) iz Budve.

Policijski službenici su izvršili pregled lica i vozila, tokom kojeg su ispod sjedišta vozača pronašli pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm sa okvirom od sedam metaka, koji je, kako se sumnja, J.M. držao u ilegalnom posjedu. Takođe su ispod istog sjedišta pronađeni gumene rukavice i platnena marama koje pripadaju J.M.

Daljim pregledom je, u torbici koja se nalazila kod V.R, pronađen zamotuljak od PVC kese sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne količine 0,5 grama.

Pregledom je takođe, ispred sjedišta suvozača, na kojem je sjedio I.D, pronađena plastična kutija u kojoj se nalazio alat koji može biti zloupotrijebljen za obijanje vozila – metalna lomilica za obijanje brava vozila, metalni natezač brave i sedam plastičnih ključeva od automobila marke „Audi“. Ovaj alat je, kako se sumnja, bio u posjedu I.D.

Nakon pronalaska navedenih oružja, alata i droge, ova tri lica su privedena u CB Bar radi prikupljanja obavještenja.

O događaju su obaviješteni nadležni tužioci – zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici i zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru.

ZVDT u Podgorici se, u vezi sa pronađenom marihuanom, izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju, te naložio da se protiv V.R. podnese prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga.

Kada je u pitanju pronađeni pištolj, ZODT u Baru se izjasnio da se J.M. liši slobode i da mu se, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, privede na dalju nadležnost.

Predmetno putničko motorno vozilo „Renault Laguna“ je privremeno oduzeto od J.M. i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.