01-11-2022

OFK Petrovac: Ne želimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici, ali javnost treba da bude upoznata sa činjenicama

Povodom dešavanja na fudbalskoj utakmici koja je odigrana u subotu 29. oktobra između OFK Petrovac i FK Jezero, a koja je podigla veliku prašinu u crnogorkom fudbalu i crnogorskoj javnosti, iz OFK Petrovac oglasili su se saopštenjem za javnost.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Kao prvo, odmah na početku želimo da se izvinimo FK Jezero, fudbalerima i stručnom štabu zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama.

Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizički napadnuti na toj utakmici. Po završetku te utakmice, interventna policija Berane, što je lako provjeriti, ispratila nas je do izlaska iz grada i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero.

Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavili posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac. Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno objavljivati.

Ne želimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici u Petrovcu, ali crnogorska javnost definitivno treba da bude upoznata sa činjenicama.

Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih vjerskih i nacionalnih odnosa, po čemu je klub godinama prepoznatljiv.

OFK Petrovac žali zbog svih dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren.