15-10-2021

OK Mediteran: Odbojkaši protiv Budve, odbojkašice sa Akademijom

Odbojkaše i odbojkašice Mediterana sjutra očekuju prve zvanične utakmice u novoj sezoni. Seniori će u SC "Rea" od 16.30h dočekati aktuelnog šampiona i gradskog rivala Budvu, a nakon toga na teren izlaze i seniorke koje će odmjeriti snagu sa ekipom tivatske Akademije. Ta utakmica počeće u 20h.


Foto: OK Mediteran

Odbojkaši Mediterana su prošle godine imali debitantski nastup u Prvoj ligi i uspjeli su da obezbijede učešće u plej-ofu. Trener Predrag Ćorluka ističe da su ambicije isti i u novoj sezoni.

"Prvenstvo očekujemo u relativno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu kada smo zauzeli mjesto u plej-ofu. U međuvremenu smo ostali bez praktično tri glavna igrača, dizača Milenkovića, korektora Miljanića i libera Krivokapića, koji su ponikli u našem klubu i koji su bili naš glavni oslonac prethodnih sezona. Međutim, njihova mjesta smo uspjeli već da popunimo, Miloš Simović, koji je i prošle sezone nastupao za nas, biće zadužen za poziciju korektora, dok na mjesto dizača dolazi Marko Vujović, nekadašnji reprezentativaс Crne Gore, koji je imao zavidno internacionalno iskustvo. Na poziciji srednjeg blokera tu je i Balša Nenadić, koji је ponikao u Budvi, zatim igraо u nekoliko klubova u Srbiji i biće nam vrlo bitan na sredini. Ostatak ekipe su naša djeca, juniorski i kadetski reprezentativci, koji će ove sezone svakako dobiti svoju šansu i vidjeti kako je igrati u Prvoj ligi", saopštio je Ćorluka.

Ženski seniorski tim zbog koronavirusa je propustio prva dva duela, pa će njihov premijerni meč u sezoni biti utakmica 3. kola Prve lige. Šampionat je nikad izjednačeniji, favoriti Luka Bar i Galeb poraženi su već na samom startu, a Mediteran će imati tešku utakmicu sa Akademijom, novim prvoligašem i jako talentovanom ekipom.

"Iako novajlija u Prvoj ligi, Akademija je pokazala u prethodna dva kola da je sjajna ekipa pobjedivši favorite Rudar i Galeb. Siguran sam da će djevojke dati sve od sebe da prije svega pruže dobru partiju a svaki osvojeni set eventualno pobjeda biće od velikog značaja za nas", istakao je on.

Odbojkašice će od ove jeseni nastupati u podmlađenom sastavu, zbog toga što je klub napustilo nekoliko igračica. Kako je saopštio Bagarić, glavni cilj je opstanak u društvu najboljih.



M.S.