07-12-2021

Online kviz „Koliko znaš o EU?“ za učenike završnih razreda osnovnih škola

Generalni sekretarijat Vlade, u okviru sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019- 2022. godine, tradicionalno, svake godine u decembru organizuje online kviz „Koliko znaš o EU?“


Foto: KEI

Kviz je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori (osmi i deveti), a svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti putem mejla igrajonlineme4eu@gmail.com.

Cilj realizacije kviza je podsticanje mladih ljudi da što više istražuju i saznaju o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Crne Gore EU. Kviz sprovodi Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija.

Pravo učešća u kvizu imaju učenici završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori (osmi i deveti), a najbolji i najbrži takmičari će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Svi zainteresovani sve dodatne informacije mogu dobiti putem mejla igrajonlineme4eu@gmail.com .

INSTRUKCIJE ZA UČEŠĆE U KVIZU:

1) 15. decembra 2021. u 12:00h biće objavljeno deset Instagram priča na Instagram nalogu @me4eu;
2) Za učešće u kvizu je neophodno da prethodno pratite Instagram nalog @me4eu i da objavu o kvizu podijelite u svojoj Instagram priči i pošaljete nam dokaz o tome na naš nalog 2 dana prije kviza;
3) Troje učesnika koji tačno odgovore na najveći broj pitanja 15. decembra od 12:00h do 13:00h i ukoliko imaju dokaz o objavljenoj najavi, osvojiće vrijedne nagrade!