13-05-2021

OO DPS Budva: Smijenili požrtvovanu direktorku Doma zdravlja, a doveli bivšu odbornicu Demokrata sa tri mjeseca staža

"Od početka mandata Ministarstvo zdravlja se uglavnom bavi kadrovskim pitanjima "po dubini", na šta je crnogorska javnost već navikla", navodi se u saopštenju OO DPS Budva.



Ali, ono što je do sada najveće iznenađenje i presedan, kako ističu, čak i kad je ona u pitanju, jeste egzibicija koju su izveli u Domu zdravlja u Budvi.

"Naime, bez ikakvog ozbiljnog i valjanog razloga, sem medijskih manipulacija koje su naveli, smijenili su dosadašnju direktorku dr Vesnu Vučetić, izabranu na konkursu 2019. godine, na polovini njenog mandata. Dr Vučetić je cijenjeni ljekar iz Budve, koja ima 33 godine radnog staža i na desetine hiljada pacijenata. Uspješna i kao ljekar i kao direktor. Kao direktor je realizovala niz projekata važnih za funkcionisanje Doma zdravlja: izgradnja lifta, renoviranje ginekološke službe, postavljanje Info-pulta, renoviranje kompletnog enterijera", navodi se u saopoštenju.

Oni napominju da je Dr Vučetić je u postojećim uslovima u posljednjih godinu dana, predvodila Dom zdravlja u borbi protiv koronavirusa.

"I onog trenutka, kada je menadžment uspješno organizovao masovnu vakcinaciju, Ministarstvo je riješilo da postavi novu direktoricu, tačnije “eksperta” sa 3 mjeseca radnog iskustva i to tri mjeseca rada u ambulanti u Petrovcu. Doktorku-eksperta koja je ekspresno dobila specijalizaciju Interne medicine, i koju je, ekspresno odlučila da stopira, zarad mjesta direktora?! Ljekarka, sada već direktorica koja je u COVID ambulanti radila nepuna dva mjeseca, a na kraju je i odbila da radi", kazali su.

Kako piše u saopštenju OO DPS-a, vjerovatno je Ministarstvo zdravlja procijenilo da je ovaj postupak human i poželjan, te je doktorku nagradilo nezasluženim mjestom direktorke DZ.

"Jer ono po čemu je ova doktorka Bečić zapažena, to je po političkom angažmanu (odbornica DCG) i po učešću u političkom spotu Demokrata iz predizborne kampanje. U tom spotu sa partijskim kolegom je prikazala sebe i svoju partiju, kao zaslužne za renoviranje Pedijatrijske službe u budvanskom DZ. I to je valjda bila jedina “referenca” direktorice-eksperta. Demokrate nemaju u svojim redovima iskusnog ljekara, specijalistu, za mjesto direktora, već po modelu Nikšića, daju rješenja, kako god im padne na pamet. Doktorica izabrana od strane svojih stranačkih mentora, ekspert je isključivo za manipulaciju i skupljanje političkih poena preko sistema zdravstva", ističe se u saopštenju.

Oni su napomenuli, da sa druge strane Budva i građani Budve moraju čekati još nekoliko godina na ljekara internistu, dok doktorica Bečić ne ostvari svoje političke i ekspertske ambicije.

"Do tada građani će morati privatno da plaćaju usluge ljekara interniste, možda baš u privatnoj ordinaciji partijskog kolege.
Nista novo, kada su u pitanju Demokrate u Budvi, tako se to i radi. Od predsjednice Upravnog odbora Komunalnog, do direktorice Doma zdravlja", zaključuje se u saopštenju budvanskog DPS-a.