12-05-2023

OO Nove srpske demokratije Budva čestitao slavu Svetog Vasilija

Opštinski odbor Nove srpske demokratije Budva na čelu sa predsjednikom Milom Božovićem čestitao je svim članovima i građanima koji proslavljaju krsnu slavu Svetog Vasilija Čudotvroca.


Foto: OO Nova srpska demokratija Budva

"Sveti Vasilije Ostroški je naša slava, oslonac, pomoć i utjeha. Dugujemo mu mnogo za sve što je uradio za dobrobit ljudi svih vjera i nacija koji su mu se obraćali i svakodnevno mu se i dalje obraćaju za pomoć, navode u čestitki. 

Dodaju da je za pravoslavni narod u Crnoj Gori on jedan od najvećih svetitelja i čuvara vjere i stožer identiteta. 

"Čuvajući i njegujući vrijednosti koje je Sveti Vasilije svjedočio svojim životom i svetiteljskom ulogom, moleći mu se, borimo se protiv svih nedaća i nevolja kroz koje kao narod  i građani Budve prolazimo i u sadašnjem vremenu. Na današnji dan prisjećamo se čuda Svetog Vasilija Ostroškog svjesni da svako od nas treba vrijedno da radi na sebi kako bismo mogli da našem narodu obezbijedimo pravo na dostojanstven život i uživanje svih sloboda za koje se vjekovima borio gradeći našu državu i Crkvu. Samo takvi ćemo biti bolji i sebi i našim sugrađanima. Živimo u vremenu punom izazova i iskušenja pa tako i naš Odbor prolazi kroz težak period u borbi za pravo da predsjednik našeg Odbora i predsjednik opštine Budva Milo Božović dobije mogućnost da ostvari ono što mu je Ustavom garantovano kao i svakom drugom građaninu i brani se sa slobode da bi Budva mogla da nastavi putem razvoja kojim je poveo po stupanju na dužnost", ističu.
 
Danas su, kako ističu, skromno obilježili krsnu slavu stranke moleći se za dobrobit njenog domaćina Mila Božovića, svih članova Odbora i svih građana Budve.

"Svim građanima Budve na ovaj sveti dan želimo da ih prati sreća i svaki uspjeh na privatnom i poslovnom planu", zaključuje se u čestitki OO Nove srpske demokratije.