19-02-2024

OO NSD: Interes građana Budve mora biti na prvom mjestu

Saopštenje OO Nove srpske demokratije povodom situacije u Budvi prenosimo integralno.

OO NSD: Interes građana Budve mora biti na prvom mjestu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Interes građana Budve je Novoj srpskoj demokratiji uvijek bio na prvom mjestu i zbog toga smatramo da se rješenju situacije u tom gradu treba pristupiti trezveno i staloženo. Upravo to je u proteklom periodu činio predsjednik Skupštine Crne Gore i NSD g. Andrija Mandić.

Predsjednik Mandić je uložio izuzetan napor i lično zalaganje kako bi se razriješila situacija u Budvi. Rezultat njegovog napora je doveo do dogovora koji je predstavljao konkretno rješenje za situaciju u kojoj se našla lokalna vlast u Budvi.

Pošto su parcijalne politike pojedinih grupa vođene tako da se ne ispoštuje taj dogovor i da se dovede u pitanje saradnja unutar parlamentarne većine, poslednja je prilika da se pokaže da li odgovornost i želja za zajedničkim radom može da pobijedi lične želje i ambicije onih koji vjeruju da baš njima pripada da o svemu sami odlučuju.

Dokazali smo da je pomirenje, kompromis i prevazilaženje tema koje nas dijele moguće na državnom nivou i iskreno želimo da svi politički učesnici situacije u Budvi, koji su kao koalicija različitih stranaka osvojili vlast u Budvi, prvenstveno misle o opštem interesu građana koji su im na koncu i dali svoje povjerenje.

Vjerujemo da je dogovor među političkim akterima u Budvi i dalje moguć, a najbolje je i najispravnije rješenje da svi ispoštuju dogovor koji su odbornici postigli na sastanku sa predsjednikom NSD Andrijom Mandićem.

Ukoliko se daljim konfrontacijama donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno onda je jedino pošteno i ispravno rješenje da odbornici vrate mandate onima koji su ih birali i da se pristupi organizaciji novih vanrednih lokalnih izbora.

Na samom kraju, još jednom pozivamo sve aktere, a posebno one koji su na najvišim funkcijama u Budvi, jer su upravo oni najodgovorniji za čuvanje jedinstva, da pokažu političku širinu i ostave po strani razlike iz kojih ne može proizaći ništa dobro, podsjećajući ih da su pred birače izašli sa sloganom - Budva na prvom mjestu.