03-04-2018

Opština Budva će uložiti još 1,3 miliona eura za rekonstrukciju putne infrastrukture

Opština Budva će u narednom periodu uložiti još 1,3 miliona u saobraćajnu infrastrukturu, što je, prema riječima predsjednika Opštine Dragana Krapovića, najveći Javni poziv u istoriji Opštine Budva vezan za rekontrukciju ulica i modernizaciju i sanaciju saobraćajnica.

Opština Budva će uložiti još 1,3 miliona eura za rekonstrukciju putne infrastrukture | Radio Televizija Budva

On je istakao da je zadovoljan planiranom dinamikom radova na uredjenju saobraćajne infrastrukture u Budvi, ali da se u narednom periodu očekuje pet puta veće investiranje u ovom sektoru.

Od početka godine pojačanim aktivnostima asfaltirano je oko 15 ulica i četiri platoa, u okviru Javnog poziva za koji je predviđeno 240.000 eura.

Svjedoci smo toga da se u kratkom roku, a pogotovo u odnosu na prošle godine odradilo mnogo, između ostalog i što se infrastrukture tiče, a to je, kako je dodao, posledica stabilizacije finansijskih prilika, što je preduslov za ulazak u bilo kakve ozbiljnije poslove.

On je najavio realizaciju novog Javog poziva vrijednog oko 1,3 miliona eura za asfaltrske radove, što je, kako je istakao, najveći poziv u istoriji Opštine Budva vezan za rekontrukciju ulica i modenrizaciju i sanaciju saobraćajnica.

"Što se tiče kritične raskrsnice kod Opštine, obzirom da se bliži sezona, donijeli smo zaključak da bi trenutno riješenje bilo postavljanje portala, kakav je postavljen kod Slavije, a nakon toga, vjerujem da bi trebalo ući u proces proglašavanja javnog intersa i na osnovu sugestija ljudi iz te struke napraviti rasrksnicu sa kružnim tokom ili pronaći neko drugo adekvatno riješenje, što će pokazati saobraćajna studija koja je završena, a koju ćemo ubrzo predstaviti javnosti", istakao je on.

Kako je dodao, radiće se na riješavanju još kritičnih tačaka u saobraćaju, te je pored pasarele koja će sigurno biti postavljena u Rafailovićima, ista bi bila i dobro riješenje za lokaciju kod Slavije, Slovenske plaže i prema Babinom dolu, kod zgrde BSP-a.

"Vjerujemo da će građani biti zadovoljni našom agilnošću i odgovornošću ove vlasti, i pored velikih političkim opstrukcija", zaključio je Krapović.