23-10-2019

Opština Budva i Crnogorski Telekom uručili pametne satove „Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“

Zahvaljujući inicijativi Opštine Budva, korisnici JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“ iz Budve dobili su MyKi pametne satove za djecu, koji povećaju bezbjednost djece i pružaju nove mogućnosti roditeljima i vaspitačima.

Opština Budva i Crnogorski Telekom uručili pametne satove „Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“ | Radio Televizija Budva

Osim besplatnih satova koje je na inicijativu Opštine obezbijedio Crnogorski Telekom uz podršku kompanije Allterco, korisnici usluga Dnevnog centra od Telekoma su dobili i besplatni servis neophodan za njihovo korišćenje.

“Djeca korisnici Dnevnog centra biće bezbjednija jer će vaspitači i roditelji u svakom trenutku moći da komuniciraju sa njima, i moći će da prate njihove aktivnosti preko mobilne aplikacije”, istakao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

„Tehnologija dobija puni smisao tek kada je dostupna svima, a naročito kada za cilj ima veću bezbjednost djece, i pružanje novih mogućnosti njihovim roditeljima i vaspitačima.


MyKi pametni sat roditeljima omogućava da u svakom trenutku uz pomoć MyKi aplikacije imaju informaciju o lokaciji djeteta, da ga pozovu ili prime njegov poziv.

Aplikacija obavještava roditelje ako dijete skine sat sa ruke ili napusti prethodno definisanu bezbjednu zonu, čime olakšava svakodnevicu i djeci i roditeljima“, kazao je prilikom uručivanja satova Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.