02-12-2019

Opština Budva pomogla gradove pogođene zemljotresima

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, donio je odluku da Opština Budva opredjeljuje sredstva u iznosu od 10.000,00€ za pomoć Republici Albaniji uslijed vanredne situacije izazvane zemljotresima gdje je došlo do tragičnih gubitaka, kao i 10.000,00€ za pomoć Opštini Nevesinje za saniranje posljedica od razornog zemljotresa.



Budući da je Republika Albanija i Opština Nevesinje pogođena nizom zemljotresa, kako navode u saopštenju, Opština Budva opredjeljuje navedena sredstva za pomoć susjednim državama.

"Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva pridružili su se Nacionalnom timu za evakuaciju povrijeđenih, pretragu i spašavanje iz ruševina koji je otputovao za Albaniju, gdje će zajedno sa kolegama iz brojnih država Evrope pomoći u saniranju posljedica razornih zemljotresa", dodaju u saopštenju.

"Duboko potreseni zbog ovih tragičnih događaja, razumijevanjem i podrškom Opština Budva i u ovim teškim trenucima stoji na raspolaganju opštinama pogođenim ovim teškim nepogodama", zaključuju u saopštenju.