23-03-2024

OŠ „Mirko Srzentić” obilježava Međunarodni dan boja u ponedjeljak

U Crnoj Gori Međunarodni dan boja biće obilježen hepeningom (umjetnost akcije) pod nazivom „Boje u nama”, a na poziv prof. dr Martine Glogar iz Hrvatske udruge za boje iz Zagreba, realizatori su Institut za vunu Crne Gore, OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca na Moru, a učestvovaće i studenti II godine Fakulteta za dizajn i multimediju - Odsjek za modni dizajn, Univerziteta Donja Gorica, saopštili su iz OŠ „Mirko Srzentić”.


Foto: OŠ „Mirko Srzentić”

Kako navode, događaj će biti organizovan na guvnu u dvorištu škole u ponedjeljak 25. marta, sa početkom u 15.00 časova. Tom prilikom će učenici od VI do IX razreda, tehnikom Tie Dye bojiti tkanine, dizajnirati majice i izrađivati slike.

Takođe, saopšteno je da će radionice voditi dizajnerka tekstila i predsjednica Instituta za vunu Crne Gore, mr Jelena Đukanović i akademska slikarka, nastavnica likovnog vaspitanja Jelena Papović.

Kako ističu, fotografije radova nastalih na događaju i čitavog procesa stvaranja biće predstavljene u Zagrebu od 9-14. aprila u organizaciji Hrvatske udruge za boje i na društvenim mrežama.

Izložba radova biće organizovana u holu škole i tom prilikom biće predstavljeni radovi učenika OŠ „Mirko Srzentić“, radovi studenata i radovi učesnika iz Hrvatske koji su nastali na istu temu, zaključuje se u saopštenju.