24-11-2021

OŠ Stefan Mitrov Ljubiša juče obilježlia Dan opštine Budva

OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježila je Dan opštine Budva. Tim povodom juče je upriličen bogat program, u skolopu kojeg je u saradnji sa SMŠ "Danilo Kiš", profesor Krsto Vuković održao predavanje na temu: "Sloboda".

OŠ Stefan Mitrov Ljubiša juče obilježlia Dan opštine Budva | Radio Televizija Budva

Uvodnu riječ u program imala je učenica Matea Sava Ćelić, a pjesmu "Budva prije sebe rođena" koju je napisao Čedo Vuković recitovali su: Tara Grubor, Lazar Ilić, Vesna Antović i Dunja Petričević.Literarni rad "Pričale su mi zidine Starog grada" izvele su Mila Božović i Angelina Lulić.Život i djelo Stefan Mitrov Ljubiše ispričali su nam učenici: Ina Tkačeva, Sofija Koprivica, Varvara Triputen, Stefan Kruta, Laura Mugoša, Vuk Đurović, Lidija Mijatović, Alena Stojanović, Matija Oroz i Ana Zec.Pjesmu "Primorkinja" izvela je Milica Radović uz pratnju folklora.

U sklopu programa profesor Krsto Vuković pričao je o slobodi.Pomoćnica direktora Ivana Kurtović kazala je za naš portal da je veoma zadovoljna saradnjom OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i SMŠ "Danilo Kiš" i da su ovakvi programi veoma značajni.