19-04-2018

Otkazana sjednica SO Budva, na pomolu novi izbori?

Iako je bila planirana za sjutra, sjednica SO Budva ponovo je otkazana zato što je nezavisni odbornik Stevan Džaković najavio da neće prisustvovati zasijedanju.

Otkazana sjednica SO Budva, na pomolu novi izbori? | Radio Televizija Budva

Kako nezvanično saznajemo, Džaković je u utorak najavio da će prisustvovati sjednici, ali se nakon toga predomislio, usljed čega je planirana sjednica otkzana.

Članom 185. Zakona o lokalnoj samoupravi se predviđa: Kad skupština opštine duže od šest mjeseci ne održava sjednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze čime se onemogućava ostvarivanje prava građana ili nanosi znatna materijalna šteta, Vlada će upozoriti skupštinu, da u određenom roku, obezbijedi ostvarivanje svojih funkcija, odnosno izvrši zakonom utvrđene obaveze.

Ako skupština ne uspostavi obavljanje svojih funkcija, odnosno ne izvrši zakonom utvrđene obaveze, Vlada će, na predlog Ministarstva, raspustiti skupštinu.

U slučaju raspuštanja skupštine, funkciju skupštine do njenog konstituisanja vrši odbor povjerenika, koji imenuje Vlada.

Ovo je treći put da je 16. sjednica SO Budva odložena zbog nedostatka kvoruma, a ostaje da se vidi da li će to odlaganje dovesti do novih lokalnih izbora.