29-04-2022

Otpadne vode dobile vodnu dozvolu

Opštinsko preduzeće Otpadne vode dobilo je vodnu dozvolu od strane Uprave za vode. Vodna dozvola je krovni dokument u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i istim se utvrđuju uslovi ispuštanja otpadnih voda, dozvoljene količine kao i granične vrijednosti, a izdaje se na period od 10 godina.


Foto: Arhiva

"Sa zadovoljstvom želimo da obavijestimo javnost da privredno društvo doo ,,Otpadne vode“ Budva nastavlja sa uspješnim poslovanjem i u 2022.godini. Tokom 2021. godine se intenzivno radilo na obezbjeđivanju neophodnih dozvola, licenci, saglasnosti i ostalim potrebnim dokumentacijama propisanim zakonima, a koje je potrebno da posjeduje naše društvo.

Potvrda našeg predanog i odgovornog rada je dobijanje vodne dozvole od strane Uprave za vode CG izdate dana 14.04.2022. godine.

Vodna dozvola predstavlja krovni dokument u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i istom se utvrđuje način i uslovi ispuštanja otpadnih voda, dozvoljene količine kao i granične vrijednosti, a izdaje se na period od 10 godina.

Licenca za upravljanje komunalnim otpadnim vodama,upravljanje i rad postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda je dobijena 28.04.2021. godine pa sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je iza nas jedna uspješna godina, a takođe i svi rezultati akreditovanih labaratorija i zadovoljstvo okolnog stanovništva pokazuju da je i rad postrojenja kao stepen prečišćavanja u proteklih godinu dana na zadovoljavajućem nivou", navodi se u saopštenju.