29-03-2016

Otpadni mulj iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bečićima odvozi se u susjednu Albaniju

Problem sa odvoženjem nagomilanog mulja iz postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica biće uskoro riješen na duži rok, najavljuju iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Kao društveno odgovorno Budvansko komunalno preduzeće, iako nema obavezu, pronašlo je način da se ovaj problem privremeno riješi.

Otpadni mulj iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bečićima odvozi se u susjednu Albaniju | Radio Televizija Budva

Uloga komunalnog preduzeća u iznalaženju ovog problema bila je nezahvalna, smatra direktor Đorđe Medin posebno iz razloga što, iako nisu bili aktivni učesnici u pravljenju postorojenja, veoma često su sugerisali i opominjali da će doći do problema kada postrojenje počne da radi.

„To ne nažalost i obistinilo jer proces nije potpuno bio zatvoren sa tim projektom i cijelom investicijom. Pojavila se velika količna mulja i već prošle sezone se pojavio problem da praktično mulj ugrozi turističku sezonu zbog neprijatnih i jakih mirisa, koji su se uz pomoć vjetra širili ka bečićkim hotelima. Na svu sreću privremeno je riješen problem izvozom kanalizaciono komunalnog mulja u susjednu Albaniju, gdje je u planu izgradnja postrojenje za pravljenje organskog đubriva“, kazao je Medin.

Opširnije u Polisu od 19:00 i 22:00