28-08-2018

Otvaranje Dnevnog centra u novembru

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju trebalo bi, prema riječima predsjednika Opštine Dragana Krapovića, da počne sa radom u novembru.

Otvaranje Dnevnog centra u novembru | Radio Televizija Budva

Upravni odbor Dnevnog centra za direktoricu je na konkursu izabrao Milenu Šoć, koja je specijalističke i postdiplomske studije za rad za djecu sa posebnim potrebama završila u Americi.

Hoće li ova odluka biti prihvaćena i verifikovana na Skupštini, sa nestrpljenjem se očekuje odgovor, jer bi onda bio raspisan konkurs za ostala kadrovska rješenja.

Predsjednik Opštine je optimista da bi centar do kraja godine trebao da počne da radi u punom kapacitetu.

"Nadam se da će ta stvar biti dovedena u najkraćem mogućem roku do kraja i da će se ubrzo steći uslovi da se angažuju stručni ljudi u skladu sa sistematizacijom Dnevnog centra. Ja se nadam otvaranju ove ustanove i radu u punom kapacitetu od dana Opštine, 22. novembra pa nadalje", zaključio je Krapović.

Podsjećamo, Odluka o osnivanju Javne ustanove "Dnevni centar" usvojena na sjednici Skupštine Opštine još u februaru 2014. godine. Dnevni centar nije opremljen za vrijeme bivše vlasti uprkos tome što je 2015. raspisan tender i izabran izvođač radova.

Proceduru je ubrzala nova gradska uprava, koja je i obećala da će Dnevni centar staviti u funkciju.