05-08-2018

Otvaranje izložbe slika "Morske priče"

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu (JU Muzeji i galerije Budve),večeras će biti otvorena izložba slika „Morske priče“ Danijele Stanković Drobnjak, likovne umjetnice iz Bara.

Otvaranje izložbe slika

Izložbu će u 21 čas otvoriti Muharem Muratović, slikar i likovni pedagog. Na izložbi će biti predstavljeno 25 slika rađenih tehnikama ulje na platnu, akrilik na platnu i akvarel a organizator cijelog događaja je kustoskinja mr Jasmina Lazović, akad. slikarka.

Danijela Stanković Drobnjak rođena je 8. jula 1976. godine u Baru. Završila Akademiju likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi Smaja Karaila. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2002. godine. Bavi se pedagoškim radom u Osnovnoj školi „Jugoslavija” u Baru. Imala je pet samostalnih i učestvovala je u nizu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

O stvaralaštvu ove umjetnice dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore na Cetinju, napisala je, između ostalog, sljedeće:

"Čudesni i istovremeno svakodnevni, obični, mali svjetovi, postaju povlašćena mjesta umjetničkih traganja, kojima Danijela daje pikturalni oreol posebnosti. Iako, često zapretani svakodnevnim, banalizovanim radnjama, oni „izranjaju” na ovim slikama, kao magnovenja, jutrenja, zalasci ili samo obični kameni obluci, sakupljeni u zaboravljenoj gomili, s rasutih plaža sjećanja"...

U muzičkom dijelu programa učestvovaće Anastasija Golić, učenica IV razreda flaute Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bara, koja će izvesti numeru „Menuet“, kompozitora Džordža Filipa Telemana, i „Progressive Duos”, kompozitora.

Izložba će biti otvorena za javnost do 15. avgusta 2018. godine.