16-05-2019

Otvaranje novih prostorija DDK "Radivoje Pima"

Na zvaničnom otvaranju novih prostorija Društva dobrovoljnih davalaca krvi "Radivoje Pima" koji se nalaze na četvrtom spratu TQ Plaza juče je bilo pristuno mnogo zvanica koje su podjelile radost čelnih humanista u našem gradu.

Otvaranje novih prostorija DDK

Ovaj svečani i za njih veoma značajni ternutak domaćini su iskoristili da se zahvale svima koji su doprinijeli da ovo društvo poslije 33 godine rada dobije adekvatne prostorije za rad.

"Posebnu zahvalnost dugujemo bivšem predsjedniku Opštine Budva, Draganu Krapoviću koji nas je ljubazno primio i prepoznao naše zahtjeve i uvrstio nas u budžet Opštine Budva za 2019. godinu što je veoma značajno za realitzaciju plana naših aktivnosto. Veliku zahvalnost dugujemo i sadašnjem predsjeddniku Opštine Budva koji je prepoznao naš trud i dosasdašnji rad i ustupio nam ovaj dragocjeni prostor na korištenje" kazao je Slobo Pima.

Ime Radivoje Pima osnivača dobroviljnih davalca krvi u Budvi ispisano je zlatnim slovima u srcima svih onih sa kojima je sarađivao ali i od zaborava sačuvano u zvaničnom nazivu ove humanitarne organizacije.

"Danas možemo da kažemo da će nam od sada biti lako raditi. Bez prostorija, telefona i računara bilo je teško baviti se ovako jednim humanitarnim i odgovornim posolom. Ja mogu da kažem da ćemo biti još bolji, a već važimo za skoro najbolje društvo u Crnoj Gori, a ja obećavam da ćemo dogodine dobiti plaketu i Ministarstva zdravlja i Transfuzije krvi kao najuspješnije društvo u Crnoj Gori" rekao je Rajko Kuzman.

Predsjednica Organizacije žena Branka Čvorović, novinar i publicsta Ranko Pavićević i Veselinka Fabris uručili su poklone i umjetničke slike predstavniicima ovog društva povodom useljenja u nove prostorije.

Otvaranje novih prostorija društva Radivoje Pima završeno je lijepim druženjem na koktelu, a tom prilkom smo saznali i za prvu narednu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će biti realizovana 23. maja u sardnji sa dugogodišnjim partnerom društva Mega prometom.