31-05-2015

Otvoren bioskop u Budvi!

“Cadmus Cineplex” bioskop, sa ukupno 280 sjedišta raspoređenih u četiri moderno opremljene sale, od čega je jedna u potpunosti namijenjena najmlađoj populaciji, otvoren je sinoć u TQ centru “Plaza” u Budvi.

Otvoren bioskop u Budvi! | Radio Televizija Budva

Bisokop su svečano otvorili ministar kulture u Vladi Crne Gore, Pavle Goranović i predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović.
U “Cadmus cineplexu” po prvi put u Crnoj Gori spojena je najsavremenija 3D tehnologija za potpun audio i vizuelni ugođaj, a biskop je jedinstven i po tome što je jedini 3D prostor u zemlji koji ima čak dvije manje pozorišne sale.

Ovaj kulturno-zabavni projekat realizovan je kroz model privatno - javnog partnerstva između Opštine Budva i d.o.o. “Lovćen film” Budva, na način što je nakon sprovedenog tenderskog postupka Opština u februaru 2014. godine zaključila Ugovor o zakupu prostorija u TQ centru Plaza, sa namjenom izgradnje i stavljanja u funkciju bioskopa.

Izabrani partner u ovom poslu d.o.o. Lovćen film Budva, u prvu fazu realizacije budvanskog bioskopa uložio je 1.400.000,00 eura, dok će Opština Budva izdvajati 200.000,00 eura na godišnjem nivou za ovu namjenu.

Takođe, biće realizovana i druga faza koja podrazumijeva adaptaciju i stavljanje u funkciju otvorenog bioskopa.

Pogledajte nedjeljni program:



Ulaznice za projekcije u 2D rezoluciji radnim danima sem utorkom koštaju 3.90 eura, utorkom 2.90 eura, a vikendom 4.20 eura.

Grupne (20+ posjetilaca) ulaznice za projekcije u 2D rezoluciji koštaju 2.50 eura.

Za projekcije u 3D rezoluciji radnim danima sem utorkom 5.10 eura, utorkom 4.10 eura, vikendom 5.40 eura a grupne (20+ posjetilaca) 3.70 eura.

Cijena karte za filmove koji traju duže od 150 min će biti uvećana za 0.30 eura.

Ovaj svojevrsni kulturni centar radiće 365 dana u godini, a pored najnovijih filmskih ostvarenja, u njemu će se prikazivati i drugi programi poput pozorišnih, koncertnih i dječijih.

Opširnije u prilogu Danijele Benić: