19-06-2019

Otvoren zajednička izložba budvanskih slikara

U galeriji Sveti Arhidjakon Stefan u Budvi, juče ke otvorena zajednička izložba slika četvorice budvanskih slikara: Sava Pavlovića, Petra Pićana, Nika Kaladjurdjevića i Buća Mitrovića.

Otvoren zajednička izložba budvanskih slikara | Radio Televizija Budva

Umjetnici će se predstaviti sa po pet radova radjenih u novije vrijeme, radjenih u tehnikama ulje na platnu, akvareli i pasteli, a u prigodnom programu učestvovaće i budvanska ženska klapa Harmonija.

- Ova postavka četvorice slikara uvodi posmatrača u čudesni svijet Mediterana, iznova otkriva zaboravljene prizore starih kuća i čudesnih ostrva, dok u apstraktnom prasku akvarela, izniču, arhetipaska stabla i čuje se vječna pjesma mora, napisala je u katalogu koji prati izložbu profesorica književnosti Božena Jelušić iz Budve.

Tako slikari Savo Pavlović, Petar Pićan, Bućo Mitrović i Niko Kaladjurdjević podstiču naše pamćenje, hrane dušu posmatrača i otvaraju mediteransku škrinju punu blaga, kazala je profesorica Jelušić.

Zajednička izložba četvorice budvanskih slikara, biće otvorena u galeriji Sveti Arhidjakon Stefan, narednih trideset dana, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESS-a.