12-01-2022

Otvoreni elektro ormari predstavljaju opasnost za građane

Uz sve glavne saobraćajnice u našem gradu juče smo mogli vidjeti otvorene elektro ormare i slobodan pristup kablovima. Uzrok je u najvećim dijelom jak sjeverni vjetar, a drugim dijelom njihovo neadekvatno održavanje. Poziv nadležnima da situaciju poprave ostaje otvoren.


Foto: Printscreen

Jaki sjeverni vjetar koji juče poslije podne počeo da duva nanio je štetu na razvodnim ormarima elektro mreže PTT usluge i usluge kablovskih operatera.

Ormari razvojnog tipa koji ih je veliki broj na terioriji Opštine Budva, nalaze se u raličitim stanjima, od nezadovoljavajućeg poput ormara na rasksrnici Toplišog puta i zaobilaznice, do onih kojih je srećom najviše koji su poputno očuvani i u odličnom stanju.



U samom centru na Bulevaru kod skretanja ka zgradi Opštine, nalazi se još jedan elektro ormar koji je u lošem stanju. Tako otvoren predstvlja potencijalnu opasnost za prolaznike, a posebno za djecu koja pohađaju osnovnu i muzičku školu koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Postoje ormari koji su zalijepljeni ljepljivim trakama da se ne bi otvarali. U svakom slučaju, na neki način su obezbijeđeni i ne predstavljaju moguću opasnost po građane.

I da građani nemaju nikakvu životnu ugroženost od ovih otovrenih kablova postoji realna opasnost od njihovog uznemiravanja ukoliko se kablovi pokidaju, i tako budu uskraćeni internet ili TV porgrami, što jeste problem.

U svakom slučaju i bez da se desi neki nemili dođađaj, neprijatan osjećaj stvara sam pogled na ovako otvorene elektro ormare.

Zato bi bilo poželjno da nadležni povremeno obrate pažnju na situaciju na terenu i riješe na najbolji mogući način za građane, kako bi svi bili na dobitku.

Prilog Tanje Mandić