03-03-2020

Ovog ljeta faliće 6.000 sezonaca u ugostiteljstvu, domaći sve češće idu u Hrvatsku

Poslodavci iz ugostiteljstva i hotelijerstva i ovog ljeta imaće probleme da nađu dovoljan broj radnika za ovogodišnju ljetnju sezonu.

Ovog ljeta faliće 6.000 sezonaca u ugostiteljstvu, domaći sve češće idu u Hrvatsku | Radio Televizija Budva

Svjesni su, kako pišu Vijesti, i da će zbog odlaska radnika u Evropsku uniju, najviše Hrvatsku, morati da povećaju zarade da bi ih zadržali.

Lani je u ovoj oblasti u špicu turističke sezone bilo zvanično zaposleno 25.000 radnika, od čega su 4.500 bili stranci.

Prema Vladinoj odluci, ove godine se može ukupno angažovati 15.000 stranih radnika sa mogućnošću dodatnog povećanja za još 5.000.

Kvota za angažovanje stranih radnika u turizmu i prošle godine je bila 6,7 hiljada, ali su na kraju izdate ukupno 4.452 radne dozvole. Koliko je radnika iz ove djelatnosti bilo angažovano na crno nije poznato, ali je inspekcija, prema izvještajima od početka juna do kraja avgusta, okrila 1.207 radnika bez ugovora.

Od toga su 375 crnogorski državljani, a 832 stranca. Brojka pokazuje da je otkrivenih radnika na crno za 22 odsto više nego u istom periodu 2018.

Domaći radnici, ali i iz susjednih država Srbije i BiH koji su ranije dolazili u Crnu Goru da rade, sada lakše mogu otići u Hrvatsku koja traži 30.000 stranih radnika za rad u ugostiteljstvu i hotelijerstvu i nudi značajno veće zarade.

Prema podacima Monstata, prosječna prijavljena zarada u ovoj djelatnosti lani je bila 429 eura, dok je u Hrvatskoj 720 eura. Hrvatski poslodavci, osim većih zarada koje u špicu sezone prelaze i hiljadu eura, da bi privukli radnike iz okruženja nude smještaj i ishranu, kao i plaćene putne troškove. Njihova udruženja traže od Vlade da im smanje poreze kako bi mogli zadržati radnike.

Potpredsjednica Unije poslodavaca Crne Gore Anita Mitrović Milić kaže da problem pronalaženja kvalitetne radne snage prati crnogorski turizam niz godina.

“I ove godine je ista situacija. Mladi ne pokazuju visok stepen zainteresovanosti za poslove sezonskog tipa i rada u ugostiteljstvu, gdje su i najveće potrebe za radnom snagom. Takođe, još je veliki disbalans u ponudi i tražnji profesionalaca iz kulinarstva, usluživanja, domaćinstva. Veća je potražnja u odnosu na ponudu na tržištu rada. Ali ovakva situacija prouzrokuje da su baš ove profesije dobro plaćene”, navela je Mitrović Milić.