09-04-2020

Palma taxi: Ruka ruku mije

U cilju suzbijanja korona virusa crnogorska Vlada je 18. marta donijela odluku o zabrani rada taksi udruženja, a potom je NKT zabranu produžilo do 15. aprila, ipak budvansko taksi udruženje "Palma" je riješilo da sačuva svoje zaposlene na pravi način i umjesto potencijalnih otkaza radnici ovog udruženja su dobili pomoć u vidu "Mega promet" paketa.



Vrijeme je kada svi nalazimo u nezavidnoj situaciji, neko više, neko manje, a društvene mreže posvjedočile su proteklih nedelja o tome koliko je ljudi ostalo bez posla kao i bez krova nad glavom ukoliko su podstanari stanodavca koji, da kažemo, nema razumijevanja.



Taksi udruženje "Palma" iz Budve je jedno od onih malo rijeđih sa kojima je slučaj drugačiji. Naime, iz ovog udruženja su u saradnji sa Mega prometom, za svojih oko 40-tak zaposlenih obijezedili prehrambene pakete kao vid pomoći s obzirom na odluke o zabrani rada koje su, kako smo naveli, izrečene još 18. marta.

Kako nemaju prihoda i parkirana su sva vozila, oni su se dosjetili da zaposlenima daju pomoć u nadi da će ovaj gest, još jedan u nizu budvanskih heroizma, probuditi osjećaj odgovornosti kod onih koji uveliko daju otkaze i ostavljaju radnike bez plata.