12-04-2022

Pavićević: Nakon duže pauze Press centar u hotelu „Tre Canne“ nastavlja sa radom

Nakon duže pauze u radu zbog pamdemije korona virusa, Press centar u hotelu „Tre Canne“ u Budvi, nastaviće sa radom, u četvrtak, 14. aprila.


Foto: Art Press

Pored uobičajene djelatnosti, Press centar će ponovo biti, omiljeno mjesto afirmacije kulture, posebno kada je riječ o književnim i muzičkim, programima, koje je proteklih pet godina uspješno organizovao, budvanski Art press.

Kako je saopštio rukovodilac Press centra i organizator programa, novinar i publicista Ranko Pavićević, u proteklom periodu, organizovano je oko 60 književnih večeri i promocija knjiga, poznatih pisaca i pjesnika iz zemlje i regiona, među kojima su: Ranko Jovović, Vječeslav Kuprijanov, Ilija Lakušić, Milica Kralj, Novica Djurić, Milica Bakrač, Perivoje Popović, Budimir Dubak, Todor Živaljević – Velički, Slobodan Ristović, Zdravka Babić, Veselin Rakčević, Tatjana Kuljača, Radomir Uljarević, Radmila Knećević, Dragan Koprivica i mnogi drugi.

"Pored stvaralaca, Press centar hotela Tre canne proteklih godina, okupljao je i značajan broj ljubitelja kulture iz Budve i Crnogorskog primorja, pa je posebno važno da se tradicija afirmacije kulture, ponovo nastavi. U ovom lijepom prostoru, prije dvije godine, osnovali smo i jedinu hotelsku biblioteku na budvanskoj rivijeri i crnogorskom primorju, čiji je fond oko 500 primjeraka knjiga, čiji su darodavci pored ostalih, pisci i pjesnici, koji su ovdje imali književne večeri, Udruženje književnika Crne Gore i jedan broj građana Budve. Radujem se, što ćemo ponovo nastaviti našu kulturnu misiju", kazao je Pavićević.