06-06-2022

Pejović: “Budva Open” jedan u nizu događaja koji će vratiti naš grad na tenisku mapu

Međunarodni teniski turnir “Budva Open I” završen je juče, a u posljednjih desetak dana metropola crnogorskog turizma pokazala se kao dobar domaćin. U turističkom naselju sve je u znaku “bijelog sporta”, a teniska atmosfera nastavlja se sve do 12. juna, kada će biti upriličeno finale drugog uzastopnog fjučers turnira. O organizaciji i cjelokupnom ambijentu razgovarali smo sa predsjednikom Odbora direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” Mijomirom Pejovićem.


Foto: RTV Budva

Pejović je za portal RTV Budva izjavio da je izuzetno zadovoljan kako kvalitetom tenisa, tako i cjelokupnom organizacijom.

“Mi smo se kao hotelska grupa trudili da pružimo maksimalan doprinos u obnavljanju nečega sto je Budvi dugo godina nedostajalo, a to su međunarodni teniski turniri. Ovaj turnir je samo jedan u nizu sportskih događaja koji će Budvu, Budvansku rivijeru i terene na Slovenskoj plaži vratiti na tenisku mapu Evrope i svijeta. Vjerujem da će, korak po korak, kako budu odmicali turniri, oni biti podizani uvijek za jednu stepenicu više, a možda u bližoj budućnosti ovdje vidimo i jedan veći ATP turnir”, kazao je on.

Turniri su, kao je naglasio, značajni i zbog toga što se organizuju u periodima predsezone i postsezone.

“To je ono na čemu baziramo našu podršku i zbog čega smo insistirali upravo da se turniri održavaju u tom perodu, kada, uz neophodnu logistiku, mogu da se organizuju na kvalitetan način. Isto tako, važno je da njihova posjećenost širi turističku sezonu, da ona ne traje samo u julu i avgustu, već i u perodima koji su nam zadnjih par godina dosta kritični, kako zbog korone, tako i zbog drugih dešavanja koja nas okružuju. Organizacija turnira “Budva Open” je značajan doprinos u tom pravcu”, uvjeren je Pejović.

Počeo “Budva Open II”

Kvalifikacije za “Budva Open II” počele su juče nakon finala prvog turnira i pobjede Švajcarca Damijena Vengera nad bugarskim teniserom Simonom Entonijem Ivanovim.

Na turniru će učestvovati i naš sugrađanin Branko Đurić, crnogorski teniser Rezart Cungu, ali i Venger, koji će biti drugi nosilac. Prvi favorit fjučersa “Budva Open II” je Belgijanac Kristofer Hejman, 443. igrač svijeta.

Šansu kroz kvalifikacije tražiće i Argentinac Lorenco Hoakin Rodrigez. On je prošle sedmice ispao u drugom kolu “Budva Open I”, a najavio je da će produžiti boravak na Slovenskoj plaži na još sedam dana.


M.S.