30-05-2020

Pejović: Nemam dileme da će vlast predvođena Demokratama uraditi još više

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović je u svom izlaganju, na sjednici Skupštine opštine Budva, koja je u toku, između ostalog podsjetio na prethodni period i ono što je vladajuća koalicija uradila na lokalnom nivou.



On je saopštio da su, u prehodnom gotovo četvrogodišnjem učešću u radu lokalne uprave sa ostalim partnerima ostvarili značajne rezultatu na putu oporavka Opštine Budva od, kako je podvukao, pogubne vladavine DPS-a.

"Stabilizovana je finansijska situacija, budžetski prihodi se planiraju odgovorno, svake godine se vrše pozitivni rebalansi budžeta, vraćeno je preko 35 miliona eura duga, bez ijednog jedinog centa novog zaduživnaja. Opština je povratila poljuljani ugled kod privrednika i građana. Kroz aktivnosti Sekretarijata za zaštitu imovine Opština je dobila višemilionske sudske sporove, svo vrijeme aktivno i posvećeno zastupajući interese građana. Radom ovog Sekretarijata sačuvano je preko 20 miliona eura novca građana Budve. Ruinirana gradska saobraćajna infrastruktura je u ogromnom dijelu obnovljena. Ukupno je asfaltirano je preko 40 kilometara ulica u urbanom i ruralnom dijelu Budve", naveo je, pored ostalog, Pejović.

Istakao je da nema dileme da će buduća vlast predvođena Demokratama uraditi još više i bolje u narednom četvorogodišnejm periodu.

"Uprkos svim opstrukcijama, i da neće izostati podrška države, i da će neki drugi ljudi biti na čelu ministarstava koja ovom gradu kroz kapitalni budžet neće dodijeljivati budžet od nula eura", poručio je on.