10-05-2019

Pejović: Zbog reakcije Bulatovića i Krapovića u inat gradimo

Vlasnik Uniproma koji gazduje hotelom Budva, Veselin Pejović izjavio je za Polis da je zbog hitnosti koja je izazvana elementarnom nepogodnom krajem 2018. godine bio primoran da pristupi rekonstrukciji hotelskog bazena. To su mu naloložili licencirani statističari i geometri jer je bazen bio počeo da tone time je bezbijednost zaposlenih i gostiju dovedena u pitanje, saopštio je Pejović.

Pejović: Zbog reakcije Bulatovića i Krapovića u inat gradimo | Radio Televizija Budva

Nakon što su juče ispred hotela firme Veselina Pejovića konferenciju za štampu održali predsjednici opštinskih odbora Demokrata i Crnogorske, pozvavši nadležno Ministarstvo da reaguje i poruši nelegalno izgrađen objekat javnosti se obratio Pejović.

On tvrdi da je zbog poplava koje su se prije par mjeseci desile kao i zbog okolnih solitera njegov hotel ugrožen, a bazen počeo da tone.

"Ja samo saniram već postojeći bazen!"

Pejović kaže da je dva puta dolazila inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma.

"Oni su prvim rješenjem naložili obustavu radova na dograđenom dijelu, a ne na bazenu. Nijesu imali primjedbe na bazen, samo na onih 50-60 kvadrata što se nalaze do već postojećeg, a to je inače potporni zid koji je urađen da bi se obložio kamenom i uklopio u objekat, da ne bi taj ćošak odskakao od cijelog objekta. Je ne mogu da se obogatim zbog pedesetak kvadrata, kada sam već do sad sve radio legalno i to 3.600 kvadrata, zašto bih ja na divlje gradio 50-60 kvadrata, pored legalnih 3.600" kazao je Pejović.

Pejović je za Polis rekao da je u decembru 2011. zatražio dozvolu za sanaciju hotela Budva i da je tada dobio dozvolu za bruto površinu 11.676 kvadrata, a da je bruto površina sadašnjeg objekta 8.300 kvadrata. Objekat je urađen po građevinskoj dozvoli iz 2014. godine, a on njavaljuje da će narednih dana podnijeti zahtjev za nove urbanističko tehničke uslove.

"Sada vam dajem riječ na tom dijelu tamo ja imam i mogu da gradim prizemlje i pet spratova, to do sada nijesam htio da diram, ali zbog ove rekacije, od ove gospode, koja je juče izašla na lice mjesta, radiću projekat. Prema ovim uslovima koje sam dobio hoću da iskoristima sada ovu kvadraturu od 11.676 koju imam u urbanističko tehničkim uslovima, i zašto da je ne iskoristim, pitam Vas? " navodi Pejović.

On kaže da je u pitanju vanredna situacija i da je obavijestio predjsednika Opštine Budva i komunalnu policiju o početku radova na saniranju bazena, takođe nam je pokazao i zapisnik komunalne policije koja je bila na licu mjesta nakon pomenutih poslova.

"Komunalna je izašla na lice mjesta, konstatovala sve probleme u vezi postojećeg bazena kojeg imamo na ankesu u našem hotelu, izdali su rješenje i snimili situaciju. Mi smo bili primorani situacijom, jer je bio maj mjesec, sezona je bila na pragu, mi smo 26. 02. 2019 obavijestili komunalnu polciju da pristupamo sanaciji i adaptaciji problema uzrokovanih vremenskim neprilikama, ja nijesam izlazio sa zahtjevom za naknadu štete prema Opštini samo sam htio da stavim tačku na to i da idemo dalje" zaključuje on.

Pejović je uložio žalbu na rješenje Republičke građevinske inspekcije i sada čeka odluku po toj žalbi, što nam je potvrđeno i u inspekciji.