11-11-2019

Peković novi vlasnik Maestral tursa

Podgorička firma "Spencer & Hill", bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, preuzela je hotelsku kompaniju "Maestral turs" biznismena Blaža Dedića, od koje je prije dvije godine kupila bečićki hotel Mediteran.

Peković novi vlasnik Maestral tursa | Radio Televizija Budva

Pekovićeva firma se od kraja jula u Centralnom registru Privrednog suda vodi kao stoodstotni vlasnik, dok je Dedić zadržao funkciju izvršnog direktora i ovlašćenog zastupnika, pišu Vijesti.

Privredni sud je 2013. godine uveo stečaj u Maestral tursu, kada je ponudio na prodaju Mediteran za 68 miliona eura. Za četiri godine bilo je raspisano 16 oglasa za prodaju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, da bi se tek 2017. godine Peković prijavio na oglas i kupio Mediteran za 8,5 miliona eura.

Njegova firma "Spencer & Hill" se potom upisala u katastarsku evidenciju kao vlasnik hotelskog kompleksa, a ubrzo i banka za kredit od šest miliona upisuje hipoteku. Dvije godine od prodaje imovine, Pekovićeva firma sad zvanično preuzima i Maestral turs, koji u vlasništvu ima i polovinu zemljišnog kompleksa od 26 hiljada kvadrata u Ulcinju na lokalitetu Za Glavicom.

Maestral turs je vlasnik jedan odsto kapitala u drugoj Dedićevoj firmi Maestral inžinjering u koju je u septembru Privredni sud uveo stečaj.

Maestral inžinjering je vlasnik dijela stambene zgrade, koju je ta firma izgradila u Bečićima, a koji su ostali još neprodati.

List prenosi da je Peković vlasnik i dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog "Top Hill"-a i kotorskog Maximusa, koje je po sopstvenom priznanju kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.