31-10-2017

Pešić i Dragutinović dvostruki vicešampioni Evrope

Crnogorski reprezentativci, takmičar džiu džicu kluba Budva Filip Pešić i Vuk Dragutinović iz Podgorice, osvojili su srebrnu medalju u disciplini duo klasik na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Rumuniji, koje je održano od 27.do 29. oktobra u Bukureštu.

Pešić i Dragutinović dvostruki vicešampioni  Evrope | Radio Televizija Budva

To je njihovo drugo odličje na šampionatu, nakon što su srebrni bili i u disciplini duo šou, kazao je za Radio Budvu selektor crnogorske džiu džicu reprezentacje, Stefan Vukotić.

"Do finalnog meča u Duo classic sistemu, naši reprezentativci pobijedili su takmičare Francuske, prvu ekipu Austrije i za ulazak u finale takmičare Slovenije. U finalnom meču poraženi su od druge ekipe Austrije", istakao je Vukotić, dodajući da je ovo veliki uspjeh za džiu džicu Savez Crne Gore, a samim tim i za džiu džicu klub „Budva“ čiji su takmičari već duži niz godina u samom vrhu Svjetskog i Evropskog džiu džicu sporta.



Crnogorski reprezentatiativac, takmičar džiu džicu kluba Budva Filip Pešić izuzetno je zadovoljan postignutim rezulatatom, ističući da nije bilo lako doći do medalje, te da su imali veliku podršku od trenera Igora Vukotića, koji je bio i vodja puta.

"Nama je pao najteži mogući žrijeb, prvo Francuzi, Austrijanci, pa Slovenci. Mislim da smo bili bolji od ekipe Austrije i da smo zaslužili prvo mjesto, ali nismo mogli protiv sudija", kazao je Pešić, dodajući da će ubrzo početi pripreme za Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju, koje će biti održano u martu, odmah nakon što se Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović vrate sa Svjetskog prvenstva u Kolumbiji krajem nerednog mjeseca, a za koje će ubrzo krenuti sa intezivnim pripremama.

Opširnije u Budvanskoj hronici u 18.30h.

D. Benić