19-12-2021

Pet medalja za naše boksere u Loznici

Članovi bokserske reprezentacije Crne Gore osvojili su dvije srebrne i tri bronzane medalje na međunarodnom turniru „Zlatna rukavica“ koji je održan u Loznici.


Foto: BSCG

Na ovom takmičenju u sastavu seniorske reprezentacije bili su i članovi BK Budva - Petar Liješević i Petar Marčić. Liješević je osvojio srebro u kategoriji do 86, a Marčić bronzu u kategoriji do 80 kilograma.

Liješević je u polufinalu salvio protiv srpskog boksera Đorđa Nikolića, a u finalu izgubio od Alekse Markovića, takođe člana reprezentacije Srbije.

Marčić je dobio četvrtfinalnu borbu protiv, Rusa, Andreja Estehina, dok je u polufinalu izgubio od njegovog sunarodnika Artjoma Valerevica.

Drugo srebro za reprezentaciju Crne Gore osvojio je Remzo Iković iz BK Radnički. On je u polufinalu bio bolji od srpskog boksera Miroslava Ivanovića, ali je izgubio meč za zlato od Bugarina Nikolaja Marinova.

Bronze su zaslužili i Emir Šabotić (BK Olympic) i Milorad Purić (BK Power boxing). Šabotić je u kategoriji do 80 kilograma dobio četvrtfinalnu borbu protiv Makedonca, Estemija Arsima, a u polufinalu poražen je od Bugarina Kristijana Nikolova. U kategoriji do 86 kilograma Purić je izgubio polufinalni meč od srpskog reprezentativca Alekse Markovića.

Edin Alković (BK Podgorica) u kategoriji do 63.5 kilograma izgubio je borbu od Rusa Sergeja Zubkova.

Stefan Savković (BK Zlatičanin) u kategoriji do 75 kilograma izgubio je borbu od Izraelca Miroslava Kapulera.

Naše boksere predvodio je selektor Nikola Ružić, a sa reprezentacijom je bio i trener Sergej Vakerina. Učešće je uzeo i sudija Đorđije Perović.