01-05-2019

Petrovac protiv Lovćena traži šansu za finale Kupa

Nakon ubjedljive pobjede od 5:1, koju su minulog vikenda ostvarili u prvenstvu protiv barskog Mornara, fudbaleri OFK Petrovca okreću se obavezama u Kupu Crne Gore.

Petrovac protiv Lovćena traži šansu za finale Kupa | Radio Televizija Budva

Njihov današnji protivnik u drugoj utakmici polufinala Kupa biće ekipa Lovćena.

Utakmica na Stadionu pod Malim brdom zakazana je za 16 sati i 30 minuta. Prvi duel na stadionu fudbalskog kluba Kom završen je rezultatom 1:1.

"Napravili smo dobar rezultat u prvom meču, i svi se zajedno nadamo da možemo doći do finala. Svakako da će to biti težak meč jer je Lovćen u posljednje vrijeme znatno popravio formu. To je pokazao i na prošloj utakmici sa ekipom Budućnosti koja, po mom mišljenju, ima najbolji tim u Crnoj Gori. U predstojeću utakmicu nam staje cijela sezona, to u Petrovcu svi znamo i nadamo se da ćemo uspjeti da iskoristimo dobar rezultat iz prvog meča i na kraju uđemo u finale", istakao je šef stručnog štaba Petrovca Rudolf Marčić.

Vezni igrač Petrovca Marko Marković očekuje tvrd meč. Smatra da će pobjednika odlučiti nijanse.

"Što se tiče utakmice sa Lovćenom, imamo aktivan rezultat iz prvog meča. Međutim to sve moramo da zaboravimo i da pametno i zrelo odigramo utakmicu i pokušamo da pobijedimo i prođemo u finale".

Očekivanja pred revanš u Petrovcu, saopštio je i trener Lovćena Aleksandar Miljenović:

"Na osnovu prvog rezultata, moram da kažem da ekipa Petrovca ima malu prednost, jer je postigla gol na strani. Utakmica će sigurno biti neizvjesna, a naša je želja ista kao i Petrovca - da se plasiramo u finale Kupa na stadionu pod Malim brdom".

Okršaj Petrovca i Lovćena na programu je danas od 16 sati i 30 minuta na stadionu Pod Malim brdom.

U istom terminu, na Gradskom stadionu u Nikšiću sastaće se Sutjeska i Budućnost. Ishod prve utakmice koja je odigrana u Glavnom gradu bio je 0:0.



Milan Stanišić