10-05-2021

Petrovac u naletu, treća uzastopna pobjeda

U Prvoj crnogorskoj ligi fudbaleri Petrovca neporaženi su od početka aprila, a sinoć su na svom terenu protiv Iskre zabilježili treću uzastopnu pobjedu. Gol odluke pod Malim brdom postigao je sve bolji Mirza Đurđević u 31. minutu.


Foto: Facebook/Telekom 1. CFL

"Nebesko-plavi" su zaustavili napad Danilovgrađana, loptu je ka naprijed povukao Luka Merdović a Đurđeviću je ostalo samo da u 31. minutu iz blizine pogodi mrežu rivala za 1:0.

Ofanzivni vezista pogodio je i u velikoj pobjedi protiv Budućnosti na strani kada je bio i asistent kod drugog gola.

Posljednjih pola sata Petrovčani su odigrali sa desetoricom jer je crveni karton dobio napadač Igor Vukčević. Uprkos tome, uspjeli su da sačuvaju minimalnu prednost i ostvare treći trijumf zaredom.

Čini se da su "nebesko-plavi" konačno otklonili nedostatak konkretne završnice, ali i sreće, sa kojima su imali problema tokom prvog i značajnog drugog dijela sezone. Najprije su savladali Podgoricu takođe sa 1:0 u gostima, uslijedio je remi bez golova protiv Titograda, a zatim su redom arhivirani Rudar, šampion Budućnost i Iskra.

Iako su ih mnogi vidjeli kao otpisane, opstanak kroz baraž sada je gotovo osiguran. Tri kola prije kraja Petrovac ima pet bodova viška u odnosu na posljednji Titograd.

U narednom kolu koje je na programu u petak protivnik je Jezero, igra se u Beranama.



M.S.