26-04-2021

Petrovac u zoni baraža, Vukčević: Sada se mi pitamo!

Fudbaleri Petrovca savladali su Rudar sa 3:1 u juče odigranom meču 31. kola Telekom Prve crnogorske lige. Pobjeda nad favoritom "nebesko-plavima" je donijela i devetu poziciju na tabeli te se ekipa poslije dužeg vremena nalazi u zoni baraža za opstanak.


Foto: privatna arhiva

Petrovac je poveo u 6. minutu preko Zaima Divanovića, a na 2-0 povisio je Igor Vukčević u 26. Gosti iz Pljevalja uhvatili su priključak golom Vuka Strikovića u 34. minutu. Na početku drugog poluvremena Zoran Mikijelj dobio je crveni karton, ali su Petrovčani i sa desetoricom uspjeli da riješe meč u svoju korist. U finišu susreta, Divanović se u listu strijelaca upisuje još jednom i postavlja konačnih 3:1.

Šef stručnog štaba, Nenad Vukčević za naš portal ističe da su njegovi izabranici odigrali jako čvrsto i disciplinovano. Zadovoljan je brojem šansi koje su fudbaleri stvorili, a svi utisci nakon važna tri boda su, očekivano, pozitivni.

"Poremetio nas je onaj gol koji smo primili jer je do kraja prvog dijela Rudar bio bolji. U drugom poluvremenu opet maler, isključenje, ali smo se dobro postavili i protivnik maltene nije imao ništa osim dva šuta iz prekida. Kad je Rudar krenuo na sve ili ništa mi smo iz kontre dali treći pogodak i dobili utakmicu koja nam je jako značila. Poslije dužeg vremena prepustili smo nekom drugom posljednje mjesto, ali još nije sve gotovo", kaže Vukčević.

U posljednjih nekoliko kola "nebesko-plavi" su u usponu forme koji im je omogućio da uhvate priključak za direktnim konkurentom Titogradom koji je sada na posljednjoj poziciji na tabeli.

"Prošli put protiv njih nismo uspjeli da napravimo brejk, ali to nas nije poremetilo da ne vjerujemo da ćemo do kraja postići tako nešto. Nedelju dana kasnije mi smo pobijedili, a oni izgubili i sada smo ispred njih", navodi strateg Petrovca.

Ipak, naglašava da još nije kraj. Pritisak će, navodi, u posljednjih pet kola biti još veći pritisak, a ekipa mora da pruži još više i još bolje.

"Ali u ovom slučaju se mi pitamo. Ne zavisimo od drugoga nego od nas, što je jako dobro", kazao je on.

Do kraja sezona preostalo je još pet kola. Petrovac je na 9. poziciji sa 25 bodova, jednim više od Titograda. Protivnici tima Nenada Vukčevića u narednim okršajima biće Budućnost, Iskra, Jezero, Zeta i Dečić. Ukoliko stanje na tabeli bude kao danas, slijedi borba za opstanak sa trećeplasiranom ekipom Druge lige. Trenutno se, u tom rangu, za mjesto u baražu bore Igalo i Kom.


M.S.