03-01-2018

Planom privremenih objekata planirano značajno smanjenje njihovog broja

Na mjestima na kojima je predviđena gradnja hotela, nalazi se 170 privremenih objekata, što je prema riječima sekretara Sekretarijata za urbanizam Steva Davidovića, samo jedan od razloga zbog kojih će njihov broj u narednom petogodišnjem planu biti smanjen.

Planom privremenih objekata planirano značajno smanjenje njihovog broja | Radio Televizija Budva

Kako komisija za privremene objekte nije svoj predlog novog petogodišnjeg plana završila do 31. decembra, saglasnost na njega će dati Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

"Mogli smo ga donijeti bez saglasnosti, ali stav uprave je da će biti redukcija, značajno smanjivanje velikog broja objekata, i ne vjerujem da će biti problema za saglasnost" kazao je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Komisija je sastavljena od velikih broja subjekata i predstavnika opštinskih organa, koji se tiču programa privremenih objekata.

Poslednju riječ ima SO Budva, i zbog toga su predstvnici političkih partija u toj komisiji isključivo odbornici političkih partija koji particiju u lokalnom parlamentu, ističe Krapović.

Komisija će pokušati da nastavi ono što je započeto dopunom plana
privremenih objekata za 2017. godinu, a to je smanjenje njihovog broja.

"Da li Budvi treba ovoliki broj privremenih objekata? Naročito na eksluzivnim lokacijama, gdje je planirano oko 170 privremenih objekata, a na kojima je detaljaljnim ubranističkim planovima planirana izgradnja hotela. Da li Budvi treba jedno ili drugo?Dilema je, ali mislim da je jasno što ovdje treba raditi", kazao je Davidović.

Plan privremenih objekata, bez obzira na zaključke komisijie, na kraju prihvataju i usvajaju odbornici SO Budva.